Postcode:
Postcode:
Bel: 010 303 00 87(ma/vrij 8.00-17.00)
Whatsapp: 010 740 20 59(ma/vrij 8.00-17.00)
Mail je CVrecruitment@perflexxion.nl(ma/vrij antwoord in 24u)
Bel: 010 303 00 87(ma/vrij 8.00-17.00)
Whatsapp: 010 740 20 59(ma/vrij 8.00-17.00)
Mail je CVrecruitment@perflexxion.nl(ma/vrij antwoord in 24u)

‘De medewerkers van Perflexxion springen makkelijk en snel in op behoeften’

Gasten ontzorgen met kwalitatief hoogwaardig eten, drinken en stijlvolle gastvrijheid. Dat is al bijna 60 jaar de ambitie van Van der Linde Catering + Evenementen. Gestart in 1962 als een kleine Rotterdamse traiteur, is het bedrijf uitgegroeid tot een zeer bekende én gewaardeerde partycateraar op tal van evenementen. Sinds 4 jaar is Van der Linde Catering + Evenementen de huiscateraar van het Hortus Grand Café in Leiden. Bovendien is zij de vaste cateraar op vele sportevenementen, zoals de shorttrack wedstrijden op de Optisport Sportboulevard in Dordrecht, het World Port Tournament Baseball Festival in Rotterdam en de voetbalwedstrijden in Sparta-Stadion Het Kasteel in Rotterdam. Voor de laatste activiteit is Van der Linde Catering + Evenementen zelfs een aparte BV gestart: Sparta Horeca + Catering. In december 2008 is Van der Linde Catering + Evenementen verhuisd naar een nieuw pand in Berkel en Rodenrijs.

Van der Linde Catering + Evenementen werkte jarenlang met eigen partymanagers, eigen gastheren en gastvrouwen en eigen koks. “We hebben lange tijd circa 60 mensen in vaste dienst gehad, waarmee we konden lezen en schrijven”, vertelt Michael De Mooij, Manager Operationele Zaken bij Van der Linde Catering + Evenementen. “Als gevolg van de coronapandemie hebben we veel van deze mensen helaas moeten laten gaan. Ook zijn diverse krachten op eigen initiatief vertrokken, waardoor we met een select gezelschap zijn overgebleven. Met deze mensen gaan we nu Lean en Mean de markt op, ondersteund door een flexibele schil van uitzendkrachten. Onze ambitie hierbij is om zoveel mogelijk te werken met vaste gezichten, die begrijpen wie wij zijn én wat wij willen uitstralen naar onze gasten. Om hier optimaal invulling aan te geven, werken we samen met diverse werving- en selectiebureaus.”

Vissen in een kleine vijver 
“Onze behoefte aan flexibele krachten wordt steeds groter én belangrijker”, benadrukt Michael. “Maar ook steeds uitdagender. In deze tijd is het niet eenvoudig om aan goed uitzendpersoneel te komen. Overal om ons heen zijn bedrijven druk bezig om hun horeca-activiteiten weer op te starten. En allemaal vissen we in dezelfde kleine vijver, nu bijna een kwart (!) van de 450.000 horecamedewerkers is uitgestroomd. Toen we uit de lockdown kwamen, merkte ik bijna direct dat we, met onze huidige bezetting én werving- en selectiebureaus, onvoldoende krachten konden leveren. Bijvoorbeeld om de wedstrijden in het Sparta-Stadion te cateren. Daarom ben ik op zoek gegaan naar nieuwe, geschikte partijen om onze pool aan te vullen. Perflexxion was ons niet onbekend. In het verleden hebben we al vaker zaken gedaan en sinds Perflexxion ook op Bedrijvenpark Oudeland in Berkel en Rodenrijs is gevestigd, is dit contact weer geïntensiveerd. Bij vergaderingen voorzien wij Perflexxion van de catering. Sinds afgelopen zomer ondersteunt Perflexxion ons in onze personeelsbehoefte.”


Medewerkers voor evenementen
Op dit moment vraagt Van der Linde Catering + Evenementen voornamelijk keukenpersoneel uit, die kan ondersteunen bij het voorbereiden van maaltijden en het assembleren van broodjes voor De Nieuwe Keuken; een creatief nieuw cateringconcept met white-label producten. “Daarnaast levert Perflexxion medewerkers voor achter het buffet, die voor onze gasten het eten opscheppen en hen voorzien van informatie”, aldus Michael. Voor het Sparta-Stadion worden vooral vaste gezichten geleverd die (A) ondersteunen bij het sjouwwerk en gereedmaken van de verkoopunits en (B) de verkoop van eten en drinken vanuit die verkoopunits verzorgen. “We hebben Perflexxion dus in eerste instantie gevraagd om medewerkers te leveren voor onze evenementen. De medewerkers op de vloer worden uitgevraagd bij de overige werving- en selectiebureaus. Perflexxion is hiervoor een fijne back-up. Het is al meerdere keren voorgekomen dat, bij ziekte of uitval van personeel, Perflexxion ook medewerkers heeft geleverd die met een dienblad kunnen lopen en/of achter de bar kunnen staan.”

Betrokken en gastvrij
Afgelopen augustus zijn de eerste mensen via Perflexxion bij Van der Linde Catering + Evenementen aan de slag gegaan. Inmiddels bestaat de oproeppool uit zo’n 25 mensen. “In het begin waren we heel even sceptisch over de kwaliteit van het personeel”, vertelt Michael. “Wij zijn gewend om te werken met jong, fris en nieuw personeel. Perflexxion kwam echter met een meer ervaren pool. Daar moesten we even aan wennen, maar inmiddels blijkt dat dit grote voordelen biedt. De medewerkers van Perflexxion hebben meer levenservaring, waardoor ze anders met onze gasten omgaan. Ze springen makkelijk en snel in op behoeften, hebben goed overzicht en zijn heel gastvrij. Ook staan ze heel dedicated in onze samenwerking. Een fijne bijkomstigheid is dat Perflexxion Intercedente Melony Hoppe enkele jaren bij ons heeft gewerkt.”

Melony heeft in het verleden een BBL-opleiding voor Horeca-ondernemer niveau 4 gevolgd bij Van der Linde Catering + Evenementen. “In deze periode heb ik gewerkt als leidinggevende en was ik verantwoordelijk voor een deel van de planning”, vertelt ze. “Ook werkte ik regelmatig mee op de vloer. Hierdoor heb ik het bedrijf heel goed leren kennen, wat in mijn rol als Intercedente uitstekend van pas komt. Ik ben goed bekend met de organisatie en weet wat zij zoekt, wat enorm bijdraagt aan de goede vertrouwensband én kwaliteit van uitzendpersoneel. Zo loopt er inmiddels een partymanager van ons bij Jong Sparta, die de catering opent, sluit én medewerkers aanstuurt. Maar ook in de spoelkeuken, de productiekeuken, achter de bar en achter het buffet zijn inmiddels medewerkers van Perflexxion te vinden. In de toekomst bouwen we deze samenwerking graag verder uit.”

V.l.n.r. Michael de Mooij, Geertruida van den Brink en Melony Hoppe
Direct Solliciteren