Postcode:
Postcode:
Bel: 010 303 00 87(ma/vrij 8.00-17.00)
Whatsapp: 010 740 20 59(ma/vrij 8.00-17.00)
Mail je CVrecruitment@perflexxion.nl(ma/vrij antwoord in 24u)
Bel: 010 303 00 87(ma/vrij 8.00-17.00)
Whatsapp: 010 740 20 59(ma/vrij 8.00-17.00)
Mail je CVrecruitment@perflexxion.nl(ma/vrij antwoord in 24u)

StarCuisine laat arbeidskrachten die uitblinken, vaak langer blijven

‘Dankzij Perflexxion kan onze productie ongehinderd doorgang vinden. Ook op piekmomenten’ 

StarCuisine uit Rijswijk bereidt en verpakt koelverse maaltijden voor de retail (supermarkten) en foodservice (restaurants, partycatering, attractieparken en hotels). Een team van circa 20 koks bereidt dagelijks Indonesische, Thaise, Chinese, Indiase, Surinaamse en Mediterraanse maaltijden. Hierbij is geen sprake van geautomatiseerde kookprocessen; alle gerechten worden ambachtelijk met de hand bereid en geportioneerd. Voor het verpakken van de maaltijden maakt de kookspecialist gebruik van zowel vaste medewerkers als flexibele arbeidskrachten, die sinds afgelopen september worden geleverd door Perflexxion. 
 
De flexibele arbeidskrachten worden met name ingezet wanneer door acties van klanten het aantal bestellingen tijdelijk flink toeneemt, vertelt Francine van Limborgh, HR-manager bij StarCuisine. “Voor de werving en selectie van vaste en flexibele arbeidskrachten werken wij al jaren samen met een derde partij, die hoofdzakelijk buitenlandse krachten levert. De kwaliteit van met name de flexibele krachten is helaas de laatste maanden wat teruggelopen. Veel arbeidskrachten spraken bijvoorbeeld geen Nederlands of Engels, waardoor communicatie over hygiëneregels en werkinstructies onmogelijk werd. Bovendien lukte het – mede door de coronapandemie – niet altijd om voldoende arbeidskrachten te leveren, wat gevolgen had voor onze productie. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een aanvullend uitzendbureau dat snel Nederlands en Engels sprekende krachten kan leveren. Dat uitzendbureau vonden we in Perflexxion.” 


 
Perflexxion nam exact op het juiste moment contact op met StarCuisine, vertelt Francine. “Vestigingsmanager Michaël Struijk en intercedent Daan van Reeuwijk hadden een heel goed verhaal en ook de prijs-kwaliteit was veelbelovend. Daarom hebben we Perflexxion een kans gegeven. Ik ben ontzettend blij met de persoonlijke aandacht van Daan. Hij heeft altijd een oplossing voor onze personeelsbehoefte en ondersteunt ons met het onboarden van nieuwe krachten.” Daan: “Naast de werving en selectie van arbeidskrachten zorg ik dat tijdelijk personeel goed voorbereid op de eerste werkdag verschijnt. Hiervoor neem ik onder andere een StarCuisine boekje met documenten en huisregels door. Bijvoorbeeld met betrekking tot hygiëneregels en werkinstructies. Ook zorg ik dat tijdelijke arbeidskrachten zich alvast hebben aangemeld voor een urenregistratie-app. Ik ben altijd bereikbaar bij vragen en zorg voor vervanging bij ziekte of verlof, waardoor de productie ongehinderd doorgang kan vinden. Ook op piekmomenten.” 

Sinds september werken zo’n 10 tot 15 flexibele arbeidskrachten via Perflexxion bij StarCuisine. Zowel voor enkele dagen als voor langere periodes. “Arbeidskrachten die uitblinken, laten we vaak langer blijven”, vertelt Francine. “Bovendien maken zij kans om na een jaar in vaste dienst te komen.” Voor eind 2021 verwacht ze een piek in het aantal nieuwe contracten. “Dan verhuizen we namelijk met ons bedrijf van Rijswijk naar een nieuw bedrijfsgebouw in Bleiswijk. Niet alle medewerkers zullen bereid zijn om deze extra reiskilometers te maken. We houden dan ook rekening met een uitdaging op personeelsvlak, die we graag samen met Perflexxion ondervangen. We zien dit traject met veel vertrouwen tegemoet want we begeven ons straks in de regio van het nieuwe, centrale kantoor van Perflexxion. Met het netwerk zit het dus wel snor.” 

 

Direct Solliciteren