Postcode:
Postcode:
Bel: 010 303 00 87(ma/vrij 8.00-17.00)
Whatsapp: 010 740 20 59(ma/vrij 8.00-17.00)
Mail je CVrecruitment@perflexxion.nl(ma/vrij antwoord in 24u)
Bel: 010 303 00 87(ma/vrij 8.00-17.00)
Whatsapp: 010 740 20 59(ma/vrij 8.00-17.00)
Mail je CVrecruitment@perflexxion.nl(ma/vrij antwoord in 24u)

Hoe overleef je je eerste werkdag: Tips voor een vliegende start

Na alle voorbereiding is het moment nu aangebroken, je eerste werkdag… Je eerste werkdag is altijd spannend, maar met deze tips start je deze dag in ieder geval goed!

Voorbereiding

De dag voor jouw eerste werkdag kun je al enige voorbereidingen treffen, zo voorkom je stress en ga je goed voorbereid de deur uit. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om optimaal voorbereid aan je nieuwe avontuur te beginnen.

1. Onderzoek het bedrijf

Voordat je aan je eerste werkdag begint, is het belangrijk om het bedrijf waarvoor je gaat werken goed te leren kennen. Bekijk de website, lees over hun missie en visie, en verdiep je in hun producten of diensten. Dit geeft je niet alleen een goed beeld van het bedrijf, maar toont ook aan dat je geïnteresseerd en gemotiveerd bent.

2. Ontdek de route

Zorg ervoor dat je ruim op tijd weet hoe je op je nieuwe werkplek moet komen. Zoek uit hoe je er het makkelijkste kan komen en houd rekening met files en vertragingen met het ov. Dit voorkomt stress op de dag zelf en zorgt ervoor dat je op tijd aankomt.

3. Leg je kleding klaar

Kies een outfit die past bij de bedrijfscultuur. Voor meer tips lees dan onze blog over: kledingtips voor het sollicitatiegesprek.

4. Pak je tas in

Zorg ervoor dat je je tas zorgvuldig inpakt. Denk aan belangrijke documenten, zoals je identiteitsbewijs, rijbewijs, pinpas en eventueel een notitieboekje met pen.

5. Ga op tijd naar bed

Zorg dat je op tijd naar bed gaat, zodat je voldoende uitgerust bent en fris je eerste werkdag begint.

 

 

De dag zelf

Door de voorbereidingen van de dag ervoor, kun je met een gerust hart de deur uit. Maar hoe overleef je nou de dag zelf? Met deze tips zul jij een leuke en goede eerste werkdag ervaren!

1. Kom op tijd

Zorg ervoor dat je ruim op tijd arriveert. Neem bijvoorbeeld een trein eerder om eventuele vertragingen te voorkomen. Als je echt een half uur te vroeg bent kan je altijd even buiten wachten. Wij raden je aan om ongeveer 10 minuten voor de start aanwezig te zijn.

2. Leer je collega’s kennen

Neem de tijd om je collega’s te leren kennen. Stel jezelf voor en maak een praatje.

3. Stel vragen

Wees niet bang om vragen te stellen! Niemand verwacht dat je alles meteen weet. Het stellen van vragen toont juist aan dat je gemotiveerd bent om te leren en goed te presteren. Met het stellen van vragen stel je jezelf ook meteen proactief op.

4. Neem een actieve luisterhouding aan

Luister goed naar de informatie die je krijgt. Maak aantekeningen en stel vragen. Dit helpt je om snel op de hoogte te zijn van je taken, verantwoordelijkheden en de regels van je nieuwe werk.

5. Reflecteren

Neem aan het einde van je eerste werkdag even de tijd om terug te kijken. Wat ging er goed? Wat zou je de volgende keer ander doen? Bespreek dit eventueel met je collega’s of de persoon die jou heeft ingewerkt. De reflectie kan je een steuntje geven om de volgende dagen nog beter voorbereid te zijn.

 

Onthoud, je nieuwe werkgever heeft je niet voor niets aangenomen! Iedereen heeft ooit een eerste werkdag gehad, en het is volkomen normaal om je een beetje onzeker te voelen. Wees lief voor jezelf en geniet van het leerproces. Voor je het weet, voel jij je helemaal thuis op je nieuwe werkplek. Met deze 10 tips tref je in ieder geval al de beste voorbereiding!

Direct Solliciteren